ThankszZ coz visit my blog... =D kalau dh msuk 2 follow larR sekali keyhH.. love u alL.. ahakszZz..XD mmuahHxX.. ^___^

Pages

Saturday, 23 February 2013

ohH..! pengalaman... :)


Assalamualaikum..
oit2,watpe tuu..?? heheee… :D
Da lama kan aiey tak story mory dengan korang dekat sini…
Ada yang rindu aiey tak ea..?? XD (perasan sekejap.. :))

Hurmm,,sejak cuti SPM ny aiey busy sikit laa..
Tu yang da lama tak update blog ny..

Cuti ny aiey dapat banyak sangat pengalaman baru tau..
Aiey pegi jalan2 dengan family.. (kami pegi Kelantan,Terengganu ,Pahang then Johor..

urmm.. best tauu.. yang paling best time kami pegi Johor.. nak tau tak kenapa..?? urmm,,sebab kat sana aiey dapat tengok cousin aiey kahwin.. sweeeeeet sangat… ngeee… heheee… adat kahwin dekat sana laen tau.. tak sama lansung dengan tempat aiey dekat kedah or Kelantan… memang jauh beza.. siap ada tolL2 lagi.. wahH..! best tuu.. nak2 lagi aiey pon dapat dwet toll jugak daripada pengiring pengantin lelaki.. hehehee… apa lagi,,senyum memanjang… XD .. pastu kan,,lepas dyorang bersanding tu dyorang baling gula-gula+dwet syiling.. wahH..! best siot.. satu hari tu aiey jadi macam budak2 je.. kutip dwet syiling dengan gula2 tu boleh buat orang jadi muda balik tau tak.. :D .. xpercaya eah..?? mak budak pon join sekaki time pasangan sejoli tu baling gula2 dengan dwet syiling… macam mana aiey tak cakap macam tu.. haa.. kat kedah mana ada macam tu.. tu yang pi tempat orang jadi macam rusa masuk kampong tuu.. haaa.. kan da masuk peribahasa ny,,tak sia2 cikgu BM aiey ajar aiey.. hikhikK… ermmm,,sayang laa… aiey takda pic dyorang.. kalau tak boley la korang tengok.. sweet tauu… nanti mesti ada yang jeleszZz..! hehee…)

Hurmm,, da la cita pasalL kahwin2 ny.. terasa macam kejap lagi je aiey nak kahwin.. hehee.. (gatalL takK aiey..?? :P )
Time cuti ny aiey pegi keja dekat kL.. tau tak aiey jadi apa..??
Hehee… tak penah2 aiey terfikir nak jadi cikgu tadika.. hahaaa… lawak laa..
Ajar budak2 kecik.. best laaa…. ^_^

At the same time,aiey jadi cikgu tusyen..
Ajar budak2 sekolah rendah.. tu pon best jugakK.. :D
Aiey ajar dyorang semua subjek..
Hurmm,,yang paling aiey tak suka ajar dyorang subjek bi..
Cam haper lagi… hukhukK… rasa macam nak nangis ja tau dakK.. :’(
Aiey tak pandy bi,macam mana nak ajar dyorang.. hancusS betulL.. nak2 lagi aiey ajar budak laki darjah 5 tuu.. cerewet habis.. siap gelak dekat aiey lagi sebab aiey tak reti buat ajar dy essay.. memang laaa… hampeh punya anak murid.. (nasib baek anak orang,,kalau adik aiey memang da lama kena sekeh..) huhuuu.. sabo je laaa… tapi kann,, dalam banyak2 budak yang aiey ajar,,dy jugak la yang paling aiey sayang.. hehee… yalaa… budak banyak cakap kan selalu dapat tarik perhatian orang.. :D dy pon anak sulung macam aiey jugak.. boley buat kawan la kiranya.. jenis happy go lucky jugak.. best tau dapat ajar dy.. lepas hari first aiey cakap aiey tak tau bi,,sengaja dy bawak homework bi banyak2 suruh aiey ajar… memang laaa… last2 sekali aiey ajar dy guna google translate.. habis cerita.. heheee…. (nasib engkau la danielL..) tapi kira oke laa,,dy pon xminat bi jugak.. sama la dengan otak aiey.. kami minat mt.. so senang la keja aiey.. ajar mt je memanjang sebab dy suruh macam tu.. ikot je laaa… (hurmm,,baek tak cikgu ny..?? heheee.. bukan takot dekat anak murid tau.. tapi sebab cikgu ny pon tak berapa nak suka subjek laen.. so, ikut je laaa… :D )
urmm,, tapi sayang.. sebulan je aiey dekat kL.. then balik kedah balik.. abah tak bagi aiey stay sana lama2.. rindu my noty boy laa.. :(
xpe laa…
to my noty boy --> study rajin2 keyh.. jangan nakalL sangat dalam kelas tau n jangan asyik buli kawan je.. mengaji quran bagi habis cepat.. kalau da habis quran nanti senang la nak masuk tahfiz macam yang along nak tu.. tak payah amek UPSR daa.. take care tau n gud luck.. im always pray for your gud fortune.. (terkeluar ayat bi pulakK.. hehee.. sory la ea.. :D )

And now,,aiey da ada dekat kedah…
Sekarang ny aiey keja dengan jiran aiey.. juz for fun je.. aiey jaga budak RMT dekat sekolah rendah agama ihsaniah.. senang ja keja ny.. tapi kena bangun awalL laa.. keja ny pon best jugakK.. aiey ny kalau keja yang melibatkan budak2 semua aiey cakap best sebab aiey suka budak2.. heheee..:D tapi kalau budak yang gedik tu aiey tak suka sangat.. menyampah ada laa.. xda masa aiey nak layan kegedikkan dy twuh.. tak sanggup den.. :D

Excely kanN,,keja dekat situ ada kenangan yang aiey tak boley nak lupa.. maybe aiey akan ingat sampy bila2.. hehee.. tapi sory la ea,,sebab aiey tak boley nak kongsi dengan korang.. memalukanN jee… hehee.. next time je la aiey cite dengan korang ea.. :D

Urmm,,da la tuu.. aiey tak larat nak cerita daa…
Da lenguh tangan aiey dok type ny…
Hehee… nanti aiey cite lagi ea…
Harap2 korang sudi doakan for my best result nanti..
Uishh,,sebut pasalL result ny buat bulu roma aiey terangkat je..
Seram deh.. hehee… dah2,,aiey caw dulu…
Take care naeh… daa… salam… :D

No comments:

Post a Comment