ThankszZ coz visit my blog... =D kalau dh msuk 2 follow larR sekali keyhH.. love u alL.. ahakszZz..XD mmuahHxX.. ^___^

Pages

Sunday, 29 September 2013

everything that happen...

dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang..

dah lama kan aiey tak kongsi cerita dengan korang..??
rindu rasanya... =)

sory la ea.. buzy memanjang.. nak buat cena.. :D
tambah2 ny berapa minggu ja lagi dah nak finalL exame..
macam2 rasa ada..
haizZz.. gerun ngat aihh...
tak tau la cena result nanti...
harap2 lepas 3 poit la noh.. :D
doa la sama naeh..
ny sayang korang ny.. hehee... ^^<3 hurmm.. malam ny rasa down sikit.. tak tau la kenapa.. adeyhH..! =.=' erkk.. urmm... hurmmm... zZzz.... macam2 dah jadi dekat aiey.. tapi tak tau nak cerita mana satu.. banyak sangat laaa.. =.='''' urmm.. walau apa pun yang terjadi... harap2 perasaan aiey tak berubah... =) aiey sentiasa mendoakan yang terbaek untuk setiap yang berlaku.. hopefulLy aiey jumpa hikmah di sebalik setiap kejadian ny.. (asal ko ny aiey.?? emo siot.. boring der.. =.=") erkk.. sory laa.. excely aiey xtau nak tulis apa.. rasa keliru sangat... maaf ea kalau tak puas hati kali ny.. xpe laaa... next time la aiey cita lagi ea.. doa yang terbaek untuk aiey ea... mmmuuaahHH..!! selamat malam.. assalamualaikum... ^^<3

Saturday, 23 February 2013

untuk awakK... :)


Hyee guys..! miss nak share story dengan korang lah..
Sharing is caring… betul tak my sweet hubby…?? :)

opsS..! assalamualaikum.. hehee.. terlupa pulakK,,excited sangat nak story dengan korang sampy den tak hengat nak bagi salam.. :D
urmm,, kali ny aiey nak story pasalL my sweet hubby..
awW..! macam gediksS pulakK kanN..?? (huhuu.. gasak lah.. aiey nak story jugak.. hehee.. jangan jeleszZz sudah la ea.. :) )

to my sweet hubby --> jangan nak perasan saya nak story pasalL awak yang baek2 je keyh.. (hohoO.. nasib la awak dapat saya.. tak dapat mengata dekat awak dalam fon,,saya mengata awak dekat sini.. hehee… jangan nangis da la ea.. coolL je keyhH.. sayang awak.. :) )

urmm,, first thing yang saya suka tentang awak is awak ny jenis yang relax je kalau saya marah.. senang2 je awak rendahkan ego awak tu then pujuk saya.. awak buat saya terharu laaa… seyes saya cakap,,awak la orang first yang dapat pujuk saya time saya tengah hot.. nasib awak la dapat saya.. heheee… anak sulung ego dy memang tinggi melangit.. kalau da panas tu cakap tak penah nak guna otak.. ikut sedap rencah rasa ja perkataan yang menyakitkan akan keluar dari mulut.. tak tau la macam mana awak boley tahan dengan saya.. rasa2nya kalau orang laen memang da lama saya kena cerai.. (wahH..! siap cerai2 lagi kau aiey.. perasan macam la da kawen.. werkKsS..! nyampah.. :P ) heheee… nasib la saya ada my sweet hubby yang penyabar macam awak ny kan sayang… :)

then,,saya suka awak sebab kadang2 awak ny boleh tahan gila dengan otak saya.. kira masuk la kalau nak buat kawan tuu.. time tengah sedih pon boley jadi happy juz sebab awak.. time tengah hangin tahap tak hengat dengan orang pon boley jadi coolL juz sebab awak.. semuanya sebab awak.. (wahH..! parah ny aiey.. kau asyik puji dy jaa.. habis la kau..) hehehee.. bukan selalu tau saya nak nak cerita apa yang ada dalam hati saya dekat orang laen.. ny entah angin apa yang melanda,tetibe je saya nak cerita tentang awakK.. :)

tapi kanN,,saya tak suka time awak cemburu… sesuka hati je nak marah saya.. sedih tau.. :( (hukhukK.. rasa nak nangis pulak bila cerita part ny..) awak garang sangat la kalau marah.. saya ny pulak jenis takot dengan orang yang tengah marah.. nak2 lagi kalau orang yang saya sayang marah saya.. kalau saya cakap saya tak nangis tu memang dah sah2 saya tipu laaa… lagi saya takot kalau awak marah saya sebab lelaki laen.. deret kena peril arR.. kadang2 rasa macam nak cili2 ja mulut awak tu sebab suka perli saya sangat.. heheee… tapi nak buat macam mana kan,,da memang saya ny jenis yang susah nak dikawalL.. kena marah dulu baru tau serik..(kalau kau marah dia takpe pulakK aiey.??) hehee.. oke2,, so saya terima je laaa… macam mana pon awak tetap dalam hati saya… (n_n)

awak tau takk,,time sekolah dulu classmate saya selalu cakap saya ny perasanN.. hehee.. (memang ponN.. deret dok puji diri sendiri jaa.. mau kau tak kena cop minah perasan..hahaa.. nasib kau lah aiey.. cakap pulak tak reti nak cakap perlahan,,nak jugak jerit2 padahalL kelas tu kecik je.. mentang2 la kau leader kadet,,nak buat kelas tu macam padang kawad jugak.. wahH..! banyak chantekK..!) tapi sekarang kann,,saya dapat awakK.. awakK ponN jenis yang suka perah santan sendiri jugakK.. hahahaa… nasib laa.. kalau awak dah mula perah santan tu,naek loya tekak saya.. rasa macam nak muntah keluar warna hijau jaa.. hehee… (ayat kejam habis kau hentam kau punya sweet hubby ea.. karang dy merajuk padan muka kau aiey) awak.. awak jangan marah ea.. saya cerita apa yang betulL jaa.. kalau tak betulL saya tak cerita tau.. tengokK,,jujur kan saya ny.. untung tau awak dapat saya… ngeee…~,~

lagi2... urmm,,awak ny hantu game.. setiap masa awak,,awak habiskan dengan game.. tau tak saya jeleszZz dengan segala game awak tuu.. (hahahaa..pelik lah kau aiey.. dengan game pon kau nak jeleszZz ke..?? kau betul ke tak ny aiey..?? seram aku dengan kau ny..) (huhH..! tak kira..! nak jelez jugakK..kalau boleh saya nak tukar jadi game supaya awak sentiasa dengan saya je.. heheheee... :D) (gatalLah kau aiey.. :P)
hahaa.. xpe lah,,awak minat game,saya minat novelL.. so fair la kanN.. :)
amaran to my sweet hubby--> kalau awakK lupa saya juz sebab game awakK,saya buang game awakK dalam toilet rumah saya nanti.. :p (agak2 lah kau aiey,,kejam sangat tuu.. dy beli guna dwet laa.. bukan daun.. :P)huhuh.. nasib awak la ea.. saya da bagitau awalL2 ny..;)

hohohoO… da la tuU.. aiey da tak larat nak cerita pasalL aiey punya sweet hubby daa.. kalau aiey cerita banyak2 nanti korang bosanN pulakK.. aiey tak pe laa.. da confirm2 la aiey tak bosanN.. hehehee.. nanti la aiey sambung cerita dengan korang lagi ea.. nak rest pulakK… :)

urmm,,to my sweet hubby --> jangan selalu cemburu dengan saya sangat tau.. semua yang rapat dengan saya juz kawan je keyh.. awak sorang je yang dapat masuk dalam hati saya.. ingat ny.. *saya sayang awak sorang je tau..even saya ada minat2 boys dekat luar tu,,dyorang tak boley masuk dalam hati saya macam mana yang awak da buat.. :)
take care my sweet hubby… love u soO much..! remember this..! only u that i love... ;) *

huhuu… okay lah,,aiey nak berangkat dah ny.. hehee.. aiey sayang korang.. tapi aiey lagi sayang aiey punya sweet hubby.. jangan jeleszZz.. kihkihkihH… senyum2 selalu… tataaa…. (^_^)

ohH..! pengalaman... :)


Assalamualaikum..
oit2,watpe tuu..?? heheee… :D
Da lama kan aiey tak story mory dengan korang dekat sini…
Ada yang rindu aiey tak ea..?? XD (perasan sekejap.. :))

Hurmm,,sejak cuti SPM ny aiey busy sikit laa..
Tu yang da lama tak update blog ny..

Cuti ny aiey dapat banyak sangat pengalaman baru tau..
Aiey pegi jalan2 dengan family.. (kami pegi Kelantan,Terengganu ,Pahang then Johor..

urmm.. best tauu.. yang paling best time kami pegi Johor.. nak tau tak kenapa..?? urmm,,sebab kat sana aiey dapat tengok cousin aiey kahwin.. sweeeeeet sangat… ngeee… heheee… adat kahwin dekat sana laen tau.. tak sama lansung dengan tempat aiey dekat kedah or Kelantan… memang jauh beza.. siap ada tolL2 lagi.. wahH..! best tuu.. nak2 lagi aiey pon dapat dwet toll jugak daripada pengiring pengantin lelaki.. hehehee… apa lagi,,senyum memanjang… XD .. pastu kan,,lepas dyorang bersanding tu dyorang baling gula-gula+dwet syiling.. wahH..! best siot.. satu hari tu aiey jadi macam budak2 je.. kutip dwet syiling dengan gula2 tu boleh buat orang jadi muda balik tau tak.. :D .. xpercaya eah..?? mak budak pon join sekaki time pasangan sejoli tu baling gula2 dengan dwet syiling… macam mana aiey tak cakap macam tu.. haa.. kat kedah mana ada macam tu.. tu yang pi tempat orang jadi macam rusa masuk kampong tuu.. haaa.. kan da masuk peribahasa ny,,tak sia2 cikgu BM aiey ajar aiey.. hikhikK… ermmm,,sayang laa… aiey takda pic dyorang.. kalau tak boley la korang tengok.. sweet tauu… nanti mesti ada yang jeleszZz..! hehee…)

Hurmm,, da la cita pasalL kahwin2 ny.. terasa macam kejap lagi je aiey nak kahwin.. hehee.. (gatalL takK aiey..?? :P )
Time cuti ny aiey pegi keja dekat kL.. tau tak aiey jadi apa..??
Hehee… tak penah2 aiey terfikir nak jadi cikgu tadika.. hahaaa… lawak laa..
Ajar budak2 kecik.. best laaa…. ^_^

At the same time,aiey jadi cikgu tusyen..
Ajar budak2 sekolah rendah.. tu pon best jugakK.. :D
Aiey ajar dyorang semua subjek..
Hurmm,,yang paling aiey tak suka ajar dyorang subjek bi..
Cam haper lagi… hukhukK… rasa macam nak nangis ja tau dakK.. :’(
Aiey tak pandy bi,macam mana nak ajar dyorang.. hancusS betulL.. nak2 lagi aiey ajar budak laki darjah 5 tuu.. cerewet habis.. siap gelak dekat aiey lagi sebab aiey tak reti buat ajar dy essay.. memang laaa… hampeh punya anak murid.. (nasib baek anak orang,,kalau adik aiey memang da lama kena sekeh..) huhuuu.. sabo je laaa… tapi kann,, dalam banyak2 budak yang aiey ajar,,dy jugak la yang paling aiey sayang.. hehee… yalaa… budak banyak cakap kan selalu dapat tarik perhatian orang.. :D dy pon anak sulung macam aiey jugak.. boley buat kawan la kiranya.. jenis happy go lucky jugak.. best tau dapat ajar dy.. lepas hari first aiey cakap aiey tak tau bi,,sengaja dy bawak homework bi banyak2 suruh aiey ajar… memang laaa… last2 sekali aiey ajar dy guna google translate.. habis cerita.. heheee…. (nasib engkau la danielL..) tapi kira oke laa,,dy pon xminat bi jugak.. sama la dengan otak aiey.. kami minat mt.. so senang la keja aiey.. ajar mt je memanjang sebab dy suruh macam tu.. ikot je laaa… (hurmm,,baek tak cikgu ny..?? heheee.. bukan takot dekat anak murid tau.. tapi sebab cikgu ny pon tak berapa nak suka subjek laen.. so, ikut je laaa… :D )
urmm,, tapi sayang.. sebulan je aiey dekat kL.. then balik kedah balik.. abah tak bagi aiey stay sana lama2.. rindu my noty boy laa.. :(
xpe laa…
to my noty boy --> study rajin2 keyh.. jangan nakalL sangat dalam kelas tau n jangan asyik buli kawan je.. mengaji quran bagi habis cepat.. kalau da habis quran nanti senang la nak masuk tahfiz macam yang along nak tu.. tak payah amek UPSR daa.. take care tau n gud luck.. im always pray for your gud fortune.. (terkeluar ayat bi pulakK.. hehee.. sory la ea.. :D )

And now,,aiey da ada dekat kedah…
Sekarang ny aiey keja dengan jiran aiey.. juz for fun je.. aiey jaga budak RMT dekat sekolah rendah agama ihsaniah.. senang ja keja ny.. tapi kena bangun awalL laa.. keja ny pon best jugakK.. aiey ny kalau keja yang melibatkan budak2 semua aiey cakap best sebab aiey suka budak2.. heheee..:D tapi kalau budak yang gedik tu aiey tak suka sangat.. menyampah ada laa.. xda masa aiey nak layan kegedikkan dy twuh.. tak sanggup den.. :D

Excely kanN,,keja dekat situ ada kenangan yang aiey tak boley nak lupa.. maybe aiey akan ingat sampy bila2.. hehee.. tapi sory la ea,,sebab aiey tak boley nak kongsi dengan korang.. memalukanN jee… hehee.. next time je la aiey cite dengan korang ea.. :D

Urmm,,da la tuu.. aiey tak larat nak cerita daa…
Da lenguh tangan aiey dok type ny…
Hehee… nanti aiey cite lagi ea…
Harap2 korang sudi doakan for my best result nanti..
Uishh,,sebut pasalL result ny buat bulu roma aiey terangkat je..
Seram deh.. hehee… dah2,,aiey caw dulu…
Take care naeh… daa… salam… :D

Saturday, 29 September 2012

apabila sedih melanda... :'(


what can i say..??

hurmm...
feelL so sad right now..
cannot smile like usualL..
cannot laugh..
cannot do anything...
juz thinking about him..

haizZz... kenapa laa aiey jadi macam ny neyh..??
adoyaiI.. sory la eah..
telebih feelL pulakK pepagi buta neyhH...

tapi sekali sekala nak story dekat sini xpe kanN.. kanN2..?? :)
korang xkesah kanN.. kanN2..??
hehee.. :D

urmm.. yang story pasalL imam syafie tu nanti aiey sambung eah..
sekarang mood tengah sedih..
sesape yang ada ny tolong aiey jap..
bagi aiey happy balikK..
aiey xnak sedih2 macam ny..
xbest tau takK.. hukhukKk... :'(




adeyhH..!
apa nak jadi ny..??
sepatutnya ari ny aiey happy sebab hang out dengan kawan2 n cikgu..
tapi laen pulak jadinya..
nasib la ada kawan tadi..
boley jugak tenangkan aiey..
thnkszZz anys..
aku sayang kau sangat..
azie ponN sama..
thnkszZz a lot sebab kau teman aku tadi..
ciah,,even kau xtau apa2 pasalL aku..
thnkszZz jugakK sebab kau buat aku enjoy dengan boling tadi..
thnkszZz n thnkszZz to alL my belove frenN..
aku sayang korang ketat2...
heishH.. xsangka aiey boleh feeling sampy macam ny..
hahaxX.XD

urmm,, da lama la aiey xtulis puisi..
nak tulis puisi kejap lah..
korang baca eah.. :)
jangan lupa amek feelL dulu..
pasang muzik yang sedih2 sikit..
yang hati lembut tu confirm nangis.. :D
hahaa.. oke2.. baca puisi ny.. :)

-->
di segenap penjuru hatiku,
terselit sebuah perasaan
yang tiada siapa bisa mengerti,
setiap yang aku lakukan
hanya kesalahan yang ditemui,
terlalu sukar untuk ku lalui..
setiap madah yang aku terima,
hanya kelukaan yang ku rasakan..
sakitnya aku telan madah2 itu,
sehingga kalbu ku hancur seperti kaca yang berderai..
rasa yang sebelum ini,
aku tanam di lubuk hatiku,
agar xdapat ditemui lagi..
biarlah aku menjadi seorang yang pemaaf yang sejati,
agar tiada dendam yang terselit di hati..
izinkan aku menjadi seorang gadis
seperti hari2 sebelum ini..
akan ku simpan memori indah ini
agar aku tidak pernah lupa diri..
#a..s..k..s..

huishH... xsangka aiey boley buat ayat sesedih ny..
hahaxX..XD
power takK..?? hehee..
dah laa..
tetiba pulak rasa ngantokK..
aiey sleep dulu keyh..
next time cerita happyY pulakK... ^_^

oke2,,dah..
korang jangan nangis..
nanti kurang cute pulakK..
senyum2 selalu.. :)
jangan lupa doa untuk aiey eah..
pray 4 my good fortune keyh... ;)
thnkszZz a lot..
sayang korang sangat... :')

take care tauU..
salam... :)

Sunday, 22 July 2012

tentang imam syafie.. =)

assalamualaikum... :D

sempena bulan ramadhan ny aiey nak jadi baek sikit..
lebih kurang macam hipokrit laa.. heheee... :D
tapi orang cakap lagi bagus kalu jadi diri sendiri kan..??
so,,aiey nak jadi diri sendiri lah..
xnak jadi diri orang laen..(apa yang aiey merapu neyh..??)
hahahaa... tengah2 malam memang da jadi xberapa nak betulL seket... :D
oke lah,,xpayah nak merapu banyak2..
jom citer pasalL laen plakK... =)

ari tu aiey ada baca buku tentang kisah imam syafie...
penulis buku tu Abdul Latip Talib..
best sangat..
aiey suka sangat999999... (hehee.. over takK..??) ;)
tau takK,,story 2 sedih sangat..
kalau korang baca,,buku tu cerita tentang imam syafie sejak dy lahir sampy lah dy meninggal.. :'(
macam2 yang dy dah buat untuk menuntut ilmu..
aiey rasa,,kalau aiey lah kan..
da la lama aiey give up..
x sanggup nak tempuh padang pasir tengah2 panas..
ishh3... hebat betullah imam syafie neyh... kan2..?? :')
da la dy kena fitnah sebar ajaran sesat..
kesian betulL.. xpasalL2 kena penjara pas2 kena siksa lagi...
huhH..! geram betulLarhH...
x patot lansung dy kena macam twuh..
tapi kan Tuhan da cakap,,orang yang dizalimi doa dy dimakbulkan..
janji Tuhan x pernah xbetulL..
last sekali imam syafie dibebaskan.. :D
dy meninggal di rumah sahabat baek dy -Abdullah bin Hakam..

nak tau takK..??
imam syafie ada buat puisi..

*Bila hatiku keras
dan kemahuanku menjadi sempit
Aku jadikan keampunan Engkau sebagai harapan
Dosaku mungkin besar
Tetapi keampunan Engkau lebih besar
Engaku pemilik keampunan
dan masih tetap mengampunkan
Jika Engkau tidak izinkan
Iblis tidak dapat menggoda
Adam hambaMu yang suci
Sampai dia boleh diperdayakannya
Ampuni aku wahai Tuhan... :'(

tu la puisi yang imam syafie karang..
sedih kan..?? :(
tengokK.. kan da sedih ny.. hukhukK... :'(




pesan imam syafie...

*tuntutlah ilmu sebanyak mungkin kerana ia dapat menjaga dan membuat kamu cemerlang di dunia dan akhirat..
*perbanyakan menyebut Allah daripada menyebut makhluk.. perbanyakan menyebut akhirat daripada menyebut dunia..
*pilihlah makanan yang halal kerana ia menjamin kesihatan dan menyababkan syaitan gerun..
*sabar menghadapi musibah adalah sebesar-besar erti sabar di mana sabar itu sendiri memerlukan kesabaran pula.. bala dan musibah menunjukkan adanya perhatian dan kasih sayang Allah.. oleh itu,,bersyukurlah kerana syukur yang sedemikian setinggi-tinggi erti syukur..
*apabila salah seorang antara kaum kerabat ataupun jiran dan saudara kamu sakit,,kamu perlu ringankan langkah menziarahinya kerana ia disaksikan oleh malaikat dan dicintai Allah..
*marah adalah salah satu antara panah2 syaitan yang mengandungi racun.. oleh itu,,hindarilah ia supaya kamu dapat menewaskan syaitan dan bala tenteranya..
*kasihanilah anak yatim kerana Rrasulullah juga tergolong sebagai anak yatim dan beliau akan bersama-sama dengan orang yang menyayangi dan mengasihi anak2 yatim di akhirat.......

okelah.. aiey tulis 7 dulu pasalL pesan imam syafie neyh..
ada banyak lagi..
semuanya 30..
da lenguh tangan laa.. lagipun da ngantuk neyhH..
next time kalau aiey rajen,,insyaallah aiey update lagi pasalL ny.. ^^

kalau ada yang korang xpaham,,korang tanyalah orang yang banyak ilmu pasalL agama neyh..jangan buat rumusanN sendiri sebab dalam al-quran cakap kalau belajar tanpa guru,,gurunya adalah syaitan...
semoga kita semua dijauhkan daripada segala muslihatnya..
amin...

okeyhh.. dah la tuu..
aiey nak tido pulakK...
gud nite untuk semua...
selamat menjalani ibadah puasa.. :D
jangan tinggalL puasa tanpa sebab.. nanti free2 ja dapat dosa..
hehee.. malam ny aiey da macam ustazah kan..??
xsangka pulakK aiey bley berubah jadi macam ny..
hahaaa... xpa lah,,berubah ke arah kebaikan.. =)

sebelum tu aiey minta korang doakan kejayaan aiey untuk trialL spm lepas raya ny..
harap2 korang sudi la doakan untuk aiey..
aiey amek 9 subjek..
korang doa lah supaya aiey xdapat B,C,D,E n G.. hehehee... :D
terima kasih atas doa korang twuh..
semoga satu ari nanti urusan korang semua akan dipermudahkan oleh Tuhan.. ;)
thankszZz jugakK sebab sudi baca blog aiey yang xseberapa ny..
aiey hargai jasa baek korang...
tq sesangat sebab korang sentiasa ada untuk aiey...

kalau ada yang tersalah tu aiey minta maaf dan minta korang tegur kesilapan aiey twuh..
jangan diam2 tau... :)
yang baek tu semua datang dari Allah..
yang khilaf itu datang dari diri aiey sendiri..
semoga korang terus bersama aiey...

assalamualaikum... (n_n)


Tuesday, 12 June 2012

pic comey plus sweet sama dengan i love it.. ^^

haaa... aiey nak suruh korang tengok pic yang aiey nak letak kat sini satgi.. nanti korang nilai la sendiri betulL ke tak pic2 yang ada kat sini comelL+sweet = i love it.. hahaa... haaa... ny pic shukor.. my frenN yaa... not my BF keyhH... think positive naehH... :p haa.. ny pic aeryn... ny couzin shukor.. cute kanNs..?? :D ny aiey xtauU pic sapa... dah smart sangat.. aiey amek je larhH.. hahaa.. kepada tuan punya gambar.. aiey minta maaf tauU... ^^ ny pic rahimi dengan anak saudara dy.. sweet kanNs..?? aiey suka der pic neyhH...^^ aiey curi dari fb dy neyhH.. hahahaa.. jangan dok merepot plakK naeh.. sekeh kang baru tau kowt.. :p haaa.. ny pic kawan couzin aiey.. smart kanN..?? perhH..! cair kowt... hahaaa.. ny plakK pic kak comey.. nnr bie.. haaa.. 2 nm fb dy.. tp dlu laaa.. sekarang dy da tukar.. nama apa ntah.. aiey pon da lupa.. comelL kanN..??? ;) haaa.. comey takK pic ny..?? ada lagi yang comey.. tapi xboley na amek dah.. dy da private DP dy.. nasib la da amek pic ny ari 2.. heheee... kalau nak tau,,ny la along aiey... =) kenapa aiey panggilL dy along..?? shyy..! secret.. :p haaa.. ny cek mekK yang suka possing.. kalau boleyh possing.. kalah modelL.. hahahaa... comey kans..?? ada banyak lagi pic dy.. tapi g private plakK.. haizZz.. opss..! tlupa nak bagitau... aiey paggilL cek mekK ny humaira.. cantik kan nama dy.. macam orangnya... :D haaa.. ny kawan aiey dalam fb.. tapi xrapat sangat ponN.. heheee.. comelL kans..?? :D sweet gituU... ^^ haaa.. ny couzin aiey.. dy ny suka buat smart.. tapi dy memang smart pon.. hahaa.. dy baek lah.. suka tolong aiey.. suka3... ^^ ny couzin aiey jugakK... paling rapat dengan aiey sebab umah dy sebelah umah aiey jaa.. sama la dengan couzin aiey yang sorang lagi tu.. ny adik dy.. comelL kanN..?? heheee... ^^ haaa... ny sis aiey... cute takK..?? awwW..! awesyem..! comey sesangat... hahaaa... orang sabah bha ne.. haizZz kamu ne.. kih3... oit2... dah la noh.. cek xlarat dah ny... ada banyak lagi gambar dalam LP aiey neyh.. tapi da lenguh da tangan ny.. nanti aiey upload lagi eah.. korang boley la tengok puas2... kalau ada yang minat twuh.. haa.. jangan tanya aiey eah.. usaha la sendiri.. :p hahaaa.. kepada tuan2 punya gambar neyhH.. aiey minta maaf tau sebab amek pic korang curi2... kalau tanya nanti confirm korang xbagi kanN..?? tambah2 lagi bila aiey cakap nak letak dalam blog.. heheee... bebanyakK sory... jangan marah aiey tauU.. aiey sayang korang... muahH.. :-* heheeee... ^^

about heart...

urmmm... aiey ada soalan nak tnya korang ny.. =.=' apa perasaan korang kalau kawan korang xboley lupa ex dy..?? mean* time tu,,korang kaple dengan ex dy.. tapi kawan korang tu xtau... korang rasa apa eah..?? korang xrasa sedih+bersalah ke sebab buat kawan korang macam tu..?? yelarhH... kan kawan korang tu stilL sayang ex dy kanN.. xbley lupa ex dy.. haa.. macam mana tuU..?? haizZz... kompius derR... =.=' aiey xtau nak cakap apa dah.. selalunya dok merapu sangat.. mai bab feeling ny,,haaa.. slow la seket... hehee... tapi kalau nak buat ayat jiwang2 twuhH aiey tauU arR.. :D haaa.. cerita bab ayat jiwang ny kanN... aiey nak tujukanN ayat yang aiey tulis ny untukK semua yang sedang rindu merindui(termasuk aiey sekali)... ceywahH...! hahahaa.... korang baca eahH.. =) jika kau merindu,,kau dengarlah khabarku di angin senja.. jika kau ingin bertatapan muka denganku,,pandanglah bulan purnama,,di sana mata kita akan bertemu... jika itu masih tidak cukup,,bangunlah di tengah malam ketika semua makhluk sedang terlelap.. solatlah dengan khusyukK dan bacalah al-quran dengan tartilL(bacaan) yang indah,,kemudian doakanlah kesejahteraanku... :D haa.. kalau korang boley buat macam tu kanN,memang terbaekK laaa... aiey tabik spring laaa... ^^ eh2,,lupa nak bagitau... ayat twuh aiey copy from novelL TITIAN NABI... tapi da ubah seket... n hasilnya jadilah macam apa yang korang baca tu.. ehehee.. sweet takKk..??? :D aiey memang kaki novelL.. semua novelL aiey baca.. tolak novelL hantu2 jaa.. hahaa.. aiey xminat lah kalau bab2 seram neyhH.. wat takot jaa.. xda faedah lansung..! kanN2..?? ngee..~~ korang yang minat cita hantu jangan marah aiey plakK.. ny pendapat aiey jaa.. laen orang laen pendapat... kan2..?? :D hahaa... keep in touch.. (betul takK aiey speaking neyhH..??) hehee... aiey bukan pandy sangt bi2 neyh,,seket2 boley laaa.. tu pon xbetoi jugakK.. hahaa... selalunya kalau kena buat essay,,satgi mesti aiey g cari kamus bergerak aiey... nak tau takK sapa..?? hurmM... mummy aiey lorhH.. nama dy aimi liyana.. aiey panggilL dy mummy sebab dy garang macam mama aiey.. hahaa.. tapi mama aiey lagi oke dari dy neyh.. dy neyh kalau orang lawan cakap dy mesti dy x puas hati.. kalau da kalah tu habeh laaa... dy jerit terus.. hahaa.. #sorry mummy.. dauter tercerita pasalL mummy dekat blog neyhH.. nak buat macam mana kan.. kawan2 dauter yang baca blog ny nak tau pasalL mummy.. dauter cita lah.. dauter xsalah.. dauter buat apa yang dorang suruh jaa... heheee... :D dauter sayang mummy.. mummy jangan marah dauter tauU... ^^ haaa.. ny lah mummy cekK.. comeyY kanNs..?? awW..! hahaxX..XD tengok dy senyum memang manis.. semua terpikat.. tapi kalau korang tengok dy mengamukK... perhH..! saheh cabut lari.. hahahaaa... kesian mummy aiey kena kutuk ngan dauter dy sendiri.. nak buat macam mana.. tangan ny gatai nak taip sangat.. haaa.. aiey xtau naeh... heheee.. dah laa.. nanti kalau mummy aiey baca blog neyh,,saheh aiey kena cubit punya.. tunggu time je larR.. *pasrah siap2... :'( (ada sesapa nak tolong aiey takK..?? tolong selamatkan aiey dari kena marah dengan mummy aiey yang garang+cenge = cute neyhH..) haizZz.. dah la tuU.. xmau cita pasalL dy dah.. satgi kena beleteq banyak pulakK.. len kali aiey cita lagi eah.. shyY..! simpan secret ny tauU.. jangan cita dekat mummy aiey.. nanti aiey belanja korang aiskrim.. nakK takK..?? kalau nak,,make sure mummy aiey xtau pasalL ny... heheeee... ^^